Verhoog je omzet

Hou je klanten langer in je zaak en verhoog je omzet!

Verbeter je klanttevredenheid
Onderscheid jezelf
Trek nieuwe klanten aan
Verhoog jouw omzet

Yomie is jouw partner om je omzet te verhogen. Het creëren van de juiste sfeer en beleving is essentieel voor klanttevredenheid en loyaliteit. Onze oplossingen zullen je helpen opvallen en meer klanten aantrekken.
Yomie is de ideale samenwerkingspartner om je bedrijf te laten groeien. Het creëren van de perfecte sfeer en beleving speelt een cruciale rol bij het vergroten van de klanttevredenheid en het bevorderen van de klantloyaliteit.
Door gebruik te maken van de oplossingen van Yomie kan je:

Jouw klanttevredenheid verbeteren

Het creëren van een boeiende en meeslepende omgeving, waarin muziek en visuele elementen samenkomen, zal de tevredenheid van je klanten verhogen. Tevreden klanten keren eerder terug en zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame.

Jezelf onderscheiden

In een competitieve markt is het essentieel om je te onderscheiden van de concurrentie. De op maat gemaakte oplossingen van Yomie stellen jou in staat om een unieke sfeer en beleving te creëren die jouw bedrijf onderscheidt.

Nieuwe klanten aantrekken

Een uitnodigende en gastvrije omgeving trekt nieuwe klanten aan en wekt nieuwsgierigheid over wat je te bieden hebt. Het stimuleert potentiële klanten om te verkennen en aankopen te doen.
Maar, muziek in je zaak, onderneming of organisatie biedt veel meer voordelen dan je jezelf zou kunnen inbeelden…

Meer omzet met achtergrondmuziek

De onzichtbare verleider
Ontdek de kracht van achtergrondmuziek voor jouw omzet

Heb je ooit gelet op de achtergrondmuziek tijdens het winkelen? Hoewel je er misschien niet van bewust bent, heeft deze muziek een aanzienlijke invloed op het winkelgedrag. Maar hoe kies je de juiste muziek voor jouw zaak?
We kennen allemaal het gevoel van binnenlopen in een winkel met nét de verkeerde muziek. Het kan ons onrustig maken, afleiden, of zelfs wegjagen.
Maar wat als we je vertellen dat de juiste achtergrondmuziek net zo goed jouw beste verkoper kan zijn?
Dat klopt. Onderzoek toont aan dat muziek een krachtige tool is om het koopgedrag van klanten te beïnvloeden. De juiste melodieën kunnen de verkoop stimuleren, de klantbeleving verbeteren, en zelfs de productiviteit van uw medewerkers verhogen.

Hoe beïnvloedt muziek ons koopgedrag?
Muziek beïnvloedt ons op verschillende manieren:

1.Tempo:
Snelle muziek kan klanten sneller door je zaak laten bewegen, terwijl rustige muziek hen aanmoedigt om langer te blijven.
2. Volume:
Te luide muziek kan storend werken, terwijl zachtere muziek een kalmerende sfeer creëert.
3. Genre:
Muziek die past bij je doelgroep en de sfeer van je zaak kan een positieve associatie creëren en de kooplust verhogen.

Wetenschappelijk bewijs

Een bekend onderzoek van professoren Areni en Kim illustreert de impact van muziek op het koopgedrag. In een wijnhandel bleken klanten gemiddeld drie keer zo dure wijn te kopen wanneer klassieke muziek werd afgespeeld. Dit komt doordat klassieke muziek vaak geassocieerd wordt met luxe, waardoor klanten bereid zijn meer te betalen.
(Charles S. Areni and David Kim, 1993: The influence of background music on shopping behavior: Classical versus top-forty music in a wine store)
Ook door de taal in muziek werden klanten van een wijnzaak meer “gestuurd” richting bepaalde producten. Op dagen met Franse muziek werd meer Franse dan Duitse wijn verkocht en op dagen met Duitse muziek ging men meer voor de Duitse wijn. (North, Hargreaves, and McKendrick, 1999)

De juiste muziek kiezen voor jouw zaak

Het kiezen van de perfecte achtergrondmuziek hangt af van verschillende factoren:

Doelgroep:
Wie zijn jouw ideale klanten? Wat is hun leeftijd, interesses, en muzieksmaak?
Sfeer:
Welke sfeer wil je creëren in jouw zaak? Relaxerend, energiek, luxueus, of iets anders?
Type zaak:
Verschillende soorten winkels en bedrijven vereisen verschillende muziekstijlen.
Tempo & volume:
Kies voor rustige melodieën en een passend volume om een aangename winkelbeleving te creëren.

Voorbeelden van effectieve achtergrondmuziek

Winkels:
Rustige muziek met een tempo dat aansluit bij jouw doelgroep. Bijvoorbeeld popmuziek voor jongeren of klassieke muziek voor een chique kledingzaak.
Horeca/Restaurants:
Afhankelijk van het type restaurant, kan rustige jazz of klassieke muziek zorgen voor een romantische sfeer, terwijl upbeat popmuziek de energie kan verhogen in een fastfoodketen.

Muziek beïnvloed hoe we ons voelen

In de horeca zorgt het voor sfeer waardoor je gasten zich welkom voelen, langer blijven en meer uitgeven.
Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat muziek een aanzienlijke invloed heeft op het gedrag van gasten in een horecazaak. Statistieken tonen aan dat maar liefst 68% van de gasten eerder geneigd is naar binnen te komen wanneer ze muziek horen die hen aanspreekt. Eenmaal binnen kan de juiste muziek ervoor zorgen dat gasten langer blijven en meer uitgeven. Volgens statistieken zou 57% van de klanten langer aanwezig blijven in de zaak. Met de nodige meeromzet tot gevolg.
Het is belangrijk om te begrijpen dat stilte door onze hersenen wordt geïnterpreteerd als een signaal om te vertrekken. Daarom is het vermijden van volledige stilte in een horecaomgeving essentieel.
Maar hoe bepaal je welke muziek geschikt is voor jouw zaak? Het is essentieel om rekening te houden met het type zaak, de doelgroep en de gewenste sfeer. Het kan nuttig zijn om feedback van klanten te verzamelen en te experimenteren met verschillende muziekgenres om te zien welke het beste werkt.
Daarnaast kan het inschakelen van de ervaren muziek- en beeldconsultants van Yomie ook waardevol zijn bij het selecteren van de juiste muziek voor jouw zaak.

nl_NLDutch
Scroll naar boven