Wat is legale muziek

Kies voor een erkende muziekstreamingsdienst, kies voor Yomie

logo-unisono yomie
Muziekrechten

De meeste muziekstreamingsdiensten zoals Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube, Google Play Music, Microsoft Xbox Music, Mixcloud, Napster, Qobuz, Soundcloud, Tidal en andere vergelijkbare platforms, zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik en hebben beperkingen voor het gebruik in publieke of commerciële ruimtes, tenzij je de juiste licenties hebt verkregen. Deze diensten zijn in de eerste plaats ontworpen voor individuele luisteraars en mogen niet worden gebruikt voor openbare of commerciële muziekweergave zonder toestemming van de rechthebbenden, zoals de muziekindustrie en auteursrechteigenaren.

Kies voor een erkende muziekdienst zoals Yomie en speel het eerlijk

Yomie heeft de specifieke toestemming door Unisono om muziek te gebruiken in publieke of commerciële ruimtes. Dit is essentieel om legaal en in overeenstemming met de auteursrechten muziek af te spelen in dergelijke contexten.  
Voorkom hoge boetes door te kiezen voor een muziekstreamingsdienst die dus geschikt is voor zakelijk gebruik. 
Het is belangrijk om altijd de juiste licenties en toestemmingen te verkrijgen om te voorkomen dat je inbreuk maakt op auteursrechten of andere wettelijke bepalingen met betrekking tot het gebruik van muziek in openbare of commerciële instellingen. 
Wist je dat het illegaal is om commerciële muziek af te spelen in je zaak zonder een licentie?  
Of je nu cd’s, radio of een Yomie-player gebruikt, je hebt altijd een licentie nodig van Unisono. Deze licentie zorgt ervoor dat de rechthebbenden van de muziek, zoals artiesten en platenmaatschappijen, worden betaald voor hun werk.  
Met Yomie geniet je niet alleen van hoogwaardige muziek, maar ondersteun je ook de rechthebbenden op een ethisch verantwoorde manier.    

Meer informatie over legale muziekbronnen vind je alvast op de website van Unisono:  https://www.unisono.be/nl/licenties/muziek/legale-muziekbronnen 

nl_NLDutch
Scroll naar boven